Herkomst van vlees

GESCHIEDENIS VAN DE ZAAK Slagerij De Valck is opgericht door de gebroeders Frans en Edwig De Valck op de Merchtemsesteenweg te Wolvertem. Zij leerden de stiel in Brussel. Edwig startte zijn eigen zaak en later versterkte mijn moeder de beenhouwerij. De winkel verhuisde naar een splinternieuw pand op het gemeenteplein van Wolvertem. Ik ( filiep ) en Lena studeerden aan coovi-ceria. Onze eerste professionele stappen zetten ook wij in enkele bekende Brusselse zaken. In 2010 namen Lena en ik het roer ook officieel over.

DE HERKOMST VAN ONS VLEES Vandaag onderscheiden we ons door de vele zelfgemaakte bereidingen, van charcuterie tot gekookte hammen. Hierbij is de oorsprong van het vlees uiterst belangrijk. Kwaliteit uit eigen land primeert. Onnodig lange transporten van rund, kalf, varken of lam worden steeds vermeden. Doordat we de karkassen zo volledig mogelijk aankopen, zelf ontbenen en versnijden kunnen we de kwaliteit steeds garanderen. De lat wordt steeds hoog gelegd zodat u en onze andere klanten van de kwaliteitsproducten kunnen blijven genieten. We optimaliseren steeds onze zelfgemaakte charcuterie en selecteren gezond en authentiek kwaliteitsvlees.

Rundsvlees: Het wereldbefaamde wit blauwe ras, natuurlijk vrouwlijk en 2 tot 3 maal gekalfd waardoor deze dieren al 5 jaar zijn en op hun beste zijn qua smaak en textuur( meteen randje vet)Worden steeds in volledige karkassen , aangeleverd. Varkensvlees: Wij hebben 2 soorten varkens : het ¬†Brasvar varken en het Certus -varken beide worden van kop tot staart verwerkt in al onze verse en charcuterie bereidingen. De beste karkassenworden voor ons uitgekozen door de familie Winckelmans en ¬†dagelijks vers aangeleverd. Lamsvlees: Wekelijkse aanvoer van volledige karkassen texel lammeren door Isla-meat uit Lennik Kalfsvlees: De kalveren worden door familie Verhaeren gekweekt in de rustige Kempen. Deze worden ook steeds in volledig karkas aangeleverd. Paardenvlees: Van het paard gebruiken we enkel de ruggen en de filet pur vers overgevlogen uit Argentinie. Gevogelte en wild: Mechelse koekoek, verse konijnen, vaste kippen ,(geen plofkippen)… worden 2 maal per week vers aangeleverd door De Meersman

slider_2_layer_6 Brasvar logo( Brasvar image 06 foto: Luk Van Ransbeek kiest de beste lammeren uit ) luc